Roman Jehanno направи фотографски серијал наречен „Le Cœur de l’Homme à l’ouvrage – Far West“. Тој посети многу места во САД и запозна многу луѓе преку својот објектив.

Поентата на серијалот е портрет на работникот во својата работилница. Овие мажи и жени најчесто изработуваат креации единствено со своите раце. Тука се музичарите, илустраторите, сликарите, шапкарите и сите оние кои изработуваат накит.

Есенцијално беше присуството за време на фотографирањето да биде во просторијата каде доаѓаат и реализираат идеите. Како што и тврди фотографот, креативните очи на уметникот отвораат врати во Универзумот.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНеделен хороскоп од 09.10. – 15.10.2017 година!
Следна објаваФустани кои секоја венчавка ќе ја претворат во бајка!
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР