Double-standards-comic-illustrations

Зборуваме за тоа колку дискриминацијата е лоша, колку сме ние против тоа, како ние никогаш не дискриминираме и размислуваме и дејствуваме со сосема отворен ум. Отворен кон нови идеали, кон себеподобрување, кон прифаќање на целиот свет онаков каков што е.

Но, мора да се запрашаме, дали ние не дискириминираме?

Дали сме ние сепак подобри од другите?

Дали применуваме двојни стандарди кон мажите и жените, очекувајќи тие да го прилагодат однесувањето според општествените дискриминирачки догми?

Погледнете ги илустрациите кои ги избравме внимателно, се со цел да демонстрираме едно однесување во ситуации, кое веќе требаше одамна да го надминеме.

Double-standards-comic-illustrations

Double-standards-comic-illustrations

Double-standards-comic-illustrations

Double-standards-comic-illustrations

Double-standards-comic-illustrations

Double-standards-comic-illustrations

Double-standards-comic-illustrations

Double-standards-comic-illustrations

Double-standards-comic-illustrations

Double-standards-comic-illustrations

Double-standards-comic-illustrations

Double-standards-comic-illustrations

Double-standards-comic-illustrations

Double-standards-comic-illustrations

Double-standards-comic-illustrations

Double-standards-comic-illustrations

Double Standards

Double-standards-comic-illustrations

Double-standards-comic-illustrations

Double-standards-comic-illustrations

Double-standards-comic-illustrations

Double-standards-comic-illustrations

Double-standards-comic-illustrations

Double-standards-comic-illustrations

Double-standards-comic-illustrations

Double-standards-comic-illustrations

 

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваУрбана мансарда во Лос Ангелес!
Следна објаваБезвремените точки се секогаш шик!
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР