Family Tree (Семејно дрво) е серијал на фотографии чиј автор е Bobby Neel Adams. Проектот има за цел визуелно да ги прикаже неверојатните сличности помеѓу родителот и детето. Фотографот прави комбинација на една фотографија, односно на едната половина е родителот, а на другата неговото дете. Има голема вистина во изреката „Крушата под круша паѓа“.

Потсетете се и на Децата може да бидат вистинска копија на родителите.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваИновативниот естетски пристап пренесен на sидните тапети!
Следна објаваPublic Room – оваа седмица
Креативната страна на животот под поинаков агол, каде важи правилото "less is more" е она што го опишува овој член на креативното семејство. Со оптимистичен пристап и позитивна енергија, сиот труд го насочува кон доброто и инспирацијата, кон вистинските вредности; како што е уметноста и квалитетниот креативен израз. Со поедноставување на животот, стои рамо до рамо со останатите креативци во тимот на Divian Arts.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР