Велат „крвта не е вода“, ние апсолутно се согласуваме, но не само поради меѓусебната поврзаност туку и поради физичката сличност. Генетиката е навистина неверојатна работа, едноставно децата може да бидат „copy-paste“ во однос на нивните родители, баби и дедовци.

Експертите проценуваат дека постојат 60.000 до 100.000 гени (составени од ДНК) сместени во 46 хромозоми во едно човечко суштество. Бебето добива 23 хромозоми од неговата мајка и 23 од својот татко. Ако ги направиме сите можни комбинации на гени, еден пар на родители има потенцијал да произведе 64.000.000.000.000 различни деца. Оваа информација најверојатно ќе ве збуни, верувајќи дека е невозможно да се предвиди како ќе изгледа Вашето бебе, но можностите целосно да наликува на еден од родителите или на некој предок се големи.

Фотографите што следуваат се доказ за неверојатната сличност. Станува збор за споредба на дете со фотографија на родителите кога биле на иста возраст како детето. Неверојатно, зар не?

family-look-alikes-relatives-2__605

family-look-alikes-relatives-3__605

family-look-alikes-relatives-6__605

family-look-alikes-relatives-7__605

family-look-alikes-relatives-8__605

family-look-alikes-relatives-10__605

family-look-alikes-relatives-11__605

family-look-alikes-relatives-12__605

family-look-alikes-relatives-13__605

family-look-alikes-relatives-17__605

family-look-alikes-relatives-18__605

family-look-alikes-relatives-23__605

family-look-alikes-relatives-25__605

family-look-alikes-relatives-26__605

family-look-alikes-relatives-28__605

family-look-alikes-relatives-29__605

family-look-alikes-relatives-31__605

family-look-alikes-relatives-35__605

family-look-alikes-relatives-36__605

family-look-alikes-relatives-37__605

family-look-alikes-relatives-41__605

Споредете некоја Ваша фотографија со фотографија на некој Ваш близок, сигурно ќе забележите многу сличности.

Потсетете се и на „Каква мајка – таква ќерка“ и „Каков татко – таков син“.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваКупете сега: Црвената боја е хит за пролет 2015
Следна објаваСтара легенда за тројца мажи
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ