Najdekadentnije svadbene torte

Сите ние уживаме во парче вкусна и убава торта, но само неколкумина имаат можност да уживаат во вистинските декадентни слатки од слаткарата LeNovelle Cakes од Џакарта. Замкови како од бајките, глазирани катедрали и огромни пагоди….тие креираат се, неверојатни слатки и торти.

Основана во 1993 година, како обична слаткарница, која на почетокот изработувала колачи и торти за родндени, денес LeNovelle Cakes е позната во целиот свет, заради ремек делата кои ги креира. За изработка на еден ваков замок потребни се 24 слаткари, 12 часа дневно и работа околу месец дена. Нивните креации се често високи околу 7 метри и потребен е камион за нивен превоз до местото на прославување. За една нивна торта, било потребно дури и 5 камиoни и осум лица само за превоз и составуњe.

Меѓутоа, овие прекрасни торти се само делумно за јадење, затоа што нивните детали се направени од стиропор кој е обложен со фондан и шеќер.

Цените на нивните креации се движат од 5.000 долари, а најскапата која ја продале до сега е половина милион долари!

Najdekadentnije svadbene torteNajdekadentnije svadbene torteNajdekadentnije svadbene torteNajdekadentnije svadbene torteNajdekadentnije svadbene torteNajdekadentnije svadbene torteNajdekadentnije svadbene torteNajdekadentnije svadbene torteNajdekadentnije svadbene torteNajdekadentnije svadbene torteNajdekadentnije svadbene torteNajdekadentnije svadbene torteNajdekadentnije svadbene torteNajdekadentnije svadbene torteNajdekadentnije svadbene torteNajdekadentnije svadbene torteNajdekadentnije svadbene torteNajdekadentnije svadbene torteNajdekadentnije svadbene torteNajdekadentnije svadbene torteNajdekadentnije svadbene torteNajdekadentnije svadbene torteNajdekadentnije svadbene torteNajdekadentnije svadbene torte

СПОДЕЛИ
Претходна објаваРепродукции од славните сликари на чантите на Louis Vuitton!
Следна објаваArmani Hotel Milano – комбинација на минималистички и ултра префинет стил!
Дивиан Артс е првата и единствена веб страница во Македонија која ги пренесува сите облици на уметност во креативна форма до своите читатели. Целта на Дивиан Артс е да ги врати вистинските уметнички вредности во Македонија, да ја разбуди креативноста и да остане во чекор со последните случувања од областа на уметноста. Патем, да ги едуцира и промовира младите на културно и општествено ниво, да им помогне да се изградат како составен дел од нормалното и професионално живеење, без да заборават на својата креативност и потреба од уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР