Руската престолнина изгледа неверојатно фотографирана од страна на младиот Аlexandr Ermolitsky. По професија е програмер, но во душата е ентузијастичен авантурист.

Слободното време го посветува на патувања во најнепристапните краишта на Русија, недопрени од цивилизацијата. Патувањата не се лесни, но според него целиот вложен труд се исплати.

Наградуваниот фотограф се занимава со фотографија од 2007 – та година. Најпрво започнал со урбани пејзажи, а потоа предмет на негов интерес станала природата.

Оваа серија фотографии е од почетоците на неговата кариера.

Russia, Moscow, Novodevichy Convent

Russia, Moscow, Lomonosov Moscow State University

Russia, Moscow, Izmaylovo Citadel

Russia, Moscow, Kremlin view from Patriarshy Bridge

Russia, Moscow, Frunzenskaya embankment

Russia, Moscow, Izmaylovo Citadel

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР