Канадската make-up артистка Andrea Reed прави од женските усни вистински мали сликарски платна. Нејзината шминка е вистинско мало уметничко ремек дело. Инспирација за нејзината работа таа црпи од познатите платна на големите уметници како што се Katsushika Hokusai  и Kanagawa.

Погледнете ги овие прекрасни дела!

kok

lip-art-make-up-andrea-reed-girl-grey-beauty-38__605

lip-art-make-up-andrea-reed-girl-grey-beauty-39__605

lip-art-make-up-andrea-reed-girl-grey-beauty-51__605

lip-art-make-up-andrea-reed-girl-grey-beauty-55__605

lip-art-make-up-andrea-reed-girl-grey-beauty-50__605

lip-art-make-up-andrea-reed-girl-grey-beauty-58__605

lip-art-make-up-andrea-reed-girl-grey-beauty-34__605

lip-art-make-up-andrea-reed-girl-grey-beauty-33__605

lip-art-make-up-andrea-reed-girl-grey-beauty-47__605

lip-art-make-up-andrea-reed-girl-grey-beauty-42__605

lip-art-make-up-andrea-reed-girl-grey-beauty-56__605

12-19

CiwlMOpUkAEJdPL

Girl-Grey-Beauty-lip-art-23

lip-art-make-up-andrea-reed-girl-grey-beauty-46__605

 

СПОДЕЛИ
Претходна објаваХороскоп од 30.05. – 05.06.2016 година!
Следна објава[Филм] Икс-мен: Апокалипса
"Art will remain the most astonishing activity of mankind born out of struggle between wisdom and madness between dream and reality in our mind!"! My main fields of interest are arts and culture, but I am easily adaptable to different types of topics. Intrinsic interest in these two fields, of which I have followed successive developments, and in their singular and profitable union: scientific abstraction and sensory rapture, ephemeral and predictive, the attribute of success and the spirit of ‘innovation. ---------------------------------------------------------------------------------- Со повеќе од солидни познавања на класичната уметност и со исклучителнo познавање на француската мода и стил на живеење, Маја ја презентрира убавината на уметноста во посебните мигови на секојдневието, нагласувајќи го акцентот на идиличните егзотични патувања. Формалната цел на убавината е страста на љубовта; (нејзина омилена изрека).

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР