На улиците на Куба урбаните сцени се спојуваат со балетот. Фотографот Omar Z Robles целосно се посветил себе си на овој проект изминативе две години. Оmar, фасциниран од талентот на кубанските балетани, кои тој ги смета за најдобри во светот, го посетил островот со цел да го овековечи нивниот ритам и движење низ улиците на Куба.

Начинот на кој што балетаните изведуваат неверојатни движења, притоа изгледајќи како да го прават тоа без воопшто напор е тоа што го воодушевува Omar и го инспирира да ги „брка“ низ градските ќошиња.

1 2

3 4 5 6

Коментари

коментари

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР