Финска потсеќа на зима, на вода, на мир и слобода.

А финското небо?

00004

Бесконечно со бесконечно треперливи сијалички и грациозната аурора која танцува на нивното треперење. Финското небо е нешто што секој мора да го доживее, па додека се подготвувате за Вашата авантура, ви претставуваме неколку генијални фотографии од Joni Niemelä, кој ги направил во периодот од 2011 до 2016.

Најмногу од фотографиите се направени во Southern Ostrobothnia.

Па што чекаме? Веќе би требало да ги подготвиме куферите со неколку џемпери, шатор и двоглед, а можеби и еден телескоп.

00000 00001 00002 00003 00005 00006 00007 00008 00009 00010 00011

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР