lotus1

Познатото австралиско архитектонско студио “505” ја дизајнираше т.н. “Лотусова зграда” која се наоѓа во Кина, поточно во градот Wujin. Сместена во средината на вештачко езеро таа е проектирана во форма на лотосовиот цвет и ги покажува сите три фази на цветање на лотусот. Зградата е седиште на многу владини инститиции и објекти. Во 2013 година овој проект доби прва награда за и со тоа стaна најзначајното обележје на овој град во Кина.

Погледнете ја оваа убавина!!
lotus-building-wujin-5[5]

lotus-building-wujin-6[5] (1)

lotus-building-wujin-10[5]

lotus-building-wujin-7[5]

lotus-building-wujin-4[2]

НЕМА КОМЕНТАРИ