.4.

Сакам кога молчиш, зошто си како отсутна,
и ме слушаш од далеку, и мојот глас не те стигнува.
Изгледа како очите да ти летаат,
и изгледа како да со еден бакнеж ќе ти се затвори устата.

 

Како сите работи што се исполнети со мојата душа
Испливуваш од нештата, полна со душата моја.
Пеперутко од соништата, наликуваш на мојта душа,
и наликуваш на зборот меланхонија.

 

Сакам кога молчиш, и си како одалечена.
И си како да се поплакуваш, пеперутко ти приспивна.
И ме слушаш од далеку, и мојот глас не те стигнува,
остави ме да молчам, со твојата тишина.

 

Остави ме да ти зборувам, едноставно со твојата тишина,
јасно како светулка, едноставна како прстен.
Ти си како ноќта, замолчана и вџашена.
Твојата тишина е ѕвездена, еднакво далечна и искрена.

 

Сакам кога молчиш, зошто си како отсутна.
Далечна и жалосна, како да си умрела.
Еден збор тогаш, една насмевка замолчуваат.
И сум среќен, среќен од што не ќе сум искрен.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваБиблио-простор | Book and Bed Tokyo
Следна објаваZara Home: Мини колекција 2015
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР