Одлична новост за љубителите на книгите и вечните патувачи по светот и векот – Токио има убава вест да сподели во поглед на отворањето на новиот Book and Bed Tokyo хотел, кој се најавува за ноември оваа година. Нетипично место кое се состои од полици врз кои се наредени преку илјада наслови на англиски и јапонски јазик, каде меѓу истите полици постојат скришни места – дупки со кревети за одмарање со добра книга.

Оригинално замислен и реазлиран од страна на Makoto Tanijiri et Ai Yoshida, овој библио-простор ќе послужи како интересен концепт на BB функционирање на хотелите ширум светот, дури и од комерцијален аспект. Зошто? Зошто читатели има многу, а читателите обожуваат кога им се вреднуваат навиките.

1 2 3 5

СПОДЕЛИ
Претходна објаваЕнтериер во еко стил
Следна објаваMe Gusta cuando callas – Пабло Неруда
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР