0001

,,Престанете да се дефинирате себеси – вам или на другите. Нема да умрете. Ќе почнете да живеете. И не грижете се за тоа како другите ве дефинираат. Кога вас ве дефинираат, себеси се ограничуваат, па тоа е нивен проблем. И кога и да сте со луѓе, неmojте да сте таму за да играте некаква улога, туку како поле на свесно присуство. Можете да изгубите само нешто што имате, но не можете никако да изгубите нешто што СТЕ.’’

– Екарт Тол

СПОДЕЛИ
Претходна објава„Невидливи љубови” од Владимир Јанковски – Нов роман во „Антолог”
Следна објаваМашки + Женски стан
Воден од премисата дека патувањата се празник за душата, а убавиот топол дом нејзино единствено прибежиште, во рамки на креативната страна на животот ги промовира содржините со кои ги збогатува ваквите видици. Неуморен трагач по малите животни радости, со космополитски дух, неизмерна љубов кон животните и пасија кон сите уметнички форми на емотивна експресија. Вљубеник во минимализмот, алтернативната музика, пишаниот збор на Мураками и шармот на Јужна Франција.

НЕМА КОМЕНТАРИ