Ова е приказна за:

книга, кактус, креативност, садење, читање и рециклирање. Приказна за живот.

Oва е приказната на Growing books. Концепт создаден од двајца Австралијанци чија одлука за сплотување на два креативни умови и една желба да се пресоздаде намената на старите книги резултира со извонреден проект од кој и двајцата заработуваат лична сатисфакција.  Кактусите, како и други растенија се всадени во срцевината0 на тврдоповезните книги, целосно заштитени од влажно наводнување. Покрај се, идејата се оценува како одличен начин да се рециклира книга која естетски била со намера да се фрли. По која основа би требало да се фрли нешто што расте, што живее? Без разлика дали е идеја или живот.

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

 

 

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваСликарството како најголема љубов | Максим Димитров
Следна објаваНа крајот од „Тунел“…
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР