Кога зборуваме за сликарство, зборуваме за најблиската форма до совршеноста. Зборуваме за макотрпни часови работа, некаде далеку изгубени нерви, а најважното од се – брилијантната совршена идеја, која нетрпеливо чека да биде реализирана.

Полската уметница, Joanna Wirazka својата идеја не ја наслика на обично, здодевно платно, туку на рапавата површина од пресушените мртви есенски лисја.

Таа ги наслика ноќните неба над градовите, неколку галаксии и дрва во прекрасни пејсажи. На некогаш мртвите лисја сега живеат палети од сина до виолетова, до црна и црвена.

0002

0003

0004

0005

0006

0007

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваМагична колиба како од приказните
Следна објава11-ти Фестивал на новиот германски филм
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ