Instagram ја буди креативноста во секого. Големината на квадратот и многубројните филтри прават не само од секого вешт фотограф, туку и ги будат перфекционистичките потреби кај луѓето, кои се стремат да го прикажат својот живот што е можно посовршено.

Фотограф од Тајланд направи серијал на фотографии кој укажува колку Instagram – фотографиите знаат да бидат лажни и така проектирани за да се привлечат што повеќе пријатели.

Подобрувањето, или уште полошо, измислувањето на сосема нов идентитет знае да го претвори животот на индивидуалецот во розева илузија и постојано да ги сценира секојдневните активности до совршенство. За што станува збор, можете да погледнете подолу.

0000

 

0001

0002

 

0003

0005

0006

0007

Коментари

коментари

НЕМА КОМЕНТАРИ