Музејот посветен на животот и делото на маестралниот сликар Винсент Ван Гог во Амстердам, кој беше изграден во 1999, доби нов и освежен изглед, и однадвор и одвнатре. Внатре, музејот доби едно целосно ново крило, кое беше отворено за посетители на 5 септември, со што се доби дополнителен простор од 800 метри квадратни- инвестиција која се смета дека ќе го зголеми бројот на посетители. Што се однесува до надворешниот дел пред музејот, направен е лавиринт од 125 000 сончогледи во чест на познатата серија на слики на Ван Гог.

1

3

4

5

2

6

СПОДЕЛИ
Претходна објаваВечерва изложба на Ксенија Котев | Cradle of desires
Следна објава“Фадо” Португалска музика
Креативната страна на животот под поинаков агол, каде важи правилото "less is more" е она што го опишува овој член на креативното семејство. Со оптимистичен пристап и позитивна енергија, сиот труд го насочува кон доброто и инспирацијата, кон вистинските вредности; како што е уметноста и квалитетниот креативен израз. Со поедноставување на животот, стои рамо до рамо со останатите креативци во тимот на Divian Arts.

НЕМА КОМЕНТАРИ