Колекција со парчиња од месечината (Moon), бидејќи целата приказна е мистична (Mystify), но многу заплеткана (Tangled). Сребрена приказна која ја презентира едноставноста (Simplicity), опсесијата (Obsession) и несовршеноста на Кралот (King – Imperfection).
Комплетната колекција на Ксенија Котев – КК е половина полна, со празни множества и гревови со ангелски крилја со голема желба на еднорогот пред големата бура, пред големиот бран и последниот меур на последното затегнување пред деветата кривина. (Half full – Empty set Ø – Wing – Sin – Unicorn – Storm – Wave – Bubble – Curve 9 – Latch).

Кога ќе се разбудиш повторно со бурата на гревот, ние повторно ќе се сретнеме, ние повторно – единство, ти странец со поединечни планови, а јас со рогот и последната желба додека се топеше среброто во себе си реков – Остани (Sin-Storm- We’ll meet again, We … again – Unity – Stranger – Individual – Stay)

Време – Денес од 20:00 часот

Локација – Radio Bar ( Дебар Маало, од кружниот тек во уличката што води до Бастион )

СПОДЕЛИ
Претходна објаваМодерни купатила кои би сакале да ги имате!
Следна објаваЛавиринт од сончогледи пред музејот на Ван Гог
Дивиан Артс е првата и единствена веб страница во Македонија која ги пренесува сите облици на уметност во креативна форма до своите читатели. Целта на Дивиан Артс е да ги врати вистинските уметнички вредности во Македонија, да ја разбуди креативноста и да остане во чекор со последните случувања од областа на уметноста. Патем, да ги едуцира и промовира младите на културно и општествено ниво, да им помогне да се изградат како составен дел од нормалното и професионално живеење, без да заборават на својата креативност и потреба од уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ