Aaron Draper направи одличен серијал на фотографии, каде учествуваа едни од најголемите херои во САД, бездомниците. Неколку бездомници во Калифорнија позираа пред објективот на Draper, кој ни ја пренесува пораката дека и бездомниците се луѓе како нас, нивната состојба не е поради нивни неправилно донесени одлуки, туку дека тоа се случува често и може да се случи секому. Овие луѓе се заборавени од роднините и некогашните пријатели, погледнувани со доза на одвратност и понижување од страна на случајните минувачи.

Целта на проектот е да се промени ваквата површна перцепција и во одредена доза да се подобри суровоста на економскиот брутален систем во Соединетите Американски Држави.

0

00

02

01

09

08

10

11

12

03

14

07

15

06

13

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваЛето во Калифорнија
Следна објаваЦветен “Nail Art” за сечиј вкус
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ