Сонувачот во сите од нас, постојано ги бара добро познатите мириси, бои и вкусови од своето детство, каде утрата мирисаат на нежност и свежина, а сончевата светлина го буди заспаното дете спремно за нова авантура и потполно нови доживувања. Дека може да се сонува и на јаве е доказ волшебното и чудесно место паркот на природата (Adamelo Brent). Овој шармантен национален парк се вгнездил во делот на Италијанските Алпи во непосредна близина на туристичкиот гигант (Madonna Di Campiglio).PanoramaВо западниот дел на паркот доминираат планинските венци Presanele, (Trentino di Adamelo Presanella), чиј питорескен амбиент само го надополнуваат прекрасните звуци на водопадите во долината (Val Di Genova). Бисерот на источниот дел на паркот е долината (Val di Tovel) и познатато езеро (Lago di Tovel) за кое се поврзани многу легенди. Овој импозантен национален парк сосема заслужено е сврстен во светската листа на заштитени геопаркови на UNESCO.

Trenino-3

stilfserjoch-vinschgau

Parco_Naturale_Adamello_Brenta

Бројните содржини кои ги нуди ова место нема да ги остават рамнодушни ни најголемите скептици. Доколку сте на романтично патување со саканата личност секако дека ќе уживате во волшебните убавини на оваа недопрена природа. Доколку сакате малку повеќе авантура можете да се влклучите во програмата (Parco da conocere) и со помош на водич да се запознаете со тамочната флора, фауна како и со традицијата и историјата на ова место.

escursione-anulare-haslerboeden-bambini-in-montagna
Италија, земјата на уметноста, модата, историјата и традиционалните културни вредности секој пат повторно ќе ве воодушеви со сета своја убавина. Доколку сте љубител на природните убавини и сте желни за нови знаења од областа на ботаниката, геологијата и екологијата или можеби би сакале да ја почуствувате исконската поврзаност на човекот со природата паркот (Adamelo Brent) e вашиот вистински избор.

600356

11438_141_PNSTE

Small wooden bridge of a trekking path in the National Park of Adamello Brenta, Val di Fumo. Trentino Alto Adige, Italy

75 (1)

Small wooden bridge of a trekking path in the National Park of Adamello Brenta, Val di Fumo. Trentino Alto Adige, Italy

14159701

Adamello-Brenta-cascata-Pison

andalo_life_park

Cervo_foto_N._Angeli

it-pinzolo-hotel-3-stelle-sup-con-centro-benessere-42f93

Adamello-Brenta-Rifugio

naturatrafoi

Map-NationaParkAdamelloBrenta

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР