Цвеќето може секогаш да биде сладок прилог во вашата коса. Тоа изгледа многу женствено, убаво а пред се чудотворно. Ви претставуваме неколку предлози за оваа сезона пролет-лето 2015 година да се одлучите за нежен ороел направен од цветови. Многу одамна цветовите во косата на жената се врзувале со одредена земја или одредена сезона. Цветните ореоли се носеле као еден вид благодарност на плодоносната почва или благодарност и благонаклоност кон одредени богови. Тие симболизирале одреден статус во општеството и неможел секој да ги носи. Во миматото ги носеле и освојувачите на олимписките игри во вид на маслинови гранчиња на своите глави. Нешто подоцна цветот добива симбол на прикриена сензуалност и романтичност како и и своја декоративна вредност. Покрај младите невести кои ги носеле овие прекрасни цветни ореоли во време на хипи револуцијата почнале да ги носат и обичните девојки. Оваа сезона тие се повторно актуелни и може да ги носите као украс во косата. Драги дами ви предлагаме да се украсите со еден ваков цветен ореол кој е врвот на романтиката и сензуалноста!!

 

НЕМА КОМЕНТАРИ