На познататото Geneva Show во 2014, не толку познатата фирма nanoFlowcell AG го промвираше Quant e-Sportlimousine, или седанот на иднината, кој работи исклучиво на електрична енергија и има дури четири мотори. Преку системот на „flow cell technology“, овој седан е способен да складира големо количество на енергија. Од страна на SGS-TÜV, кралот на хибридите може слободно да минува низ германските, а и европските патишта. Беше презентиран во два типа, и тоа:

1. QUANT F Concept и

02

2. QUANTiNO Concept

 04

QUANTiNO Концептот, за разлика од QUANT F Concept, е поефтин и попрактичен за секојдневната бркотница. Двата типа се со исклучителен модерен дизајн, што дефинитивно ги прави да изгледаат како автомобили на иднината.

01

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНаправи сам | Шампон од мед
Следна објаваМодерен машки ентериер
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ