Светот изобилува со различности и креативни народи кои си го прават животот поубав, пошарен и повесел. DА Ви ги претставува најубавите фестивали во светот. Некои од нив се малку чудни, сосема невообичаени, но фестивалите се како создадени да Ве турнат во прегратката на благодетите на една култура, која е способна да го промени животот на подобро.

Доколку започнеме со земјата каде Сонцето се раѓа, сфаќаме дека е повеќе од потребно да се обрне дополниелно внимание на нејзината култура. Кога зборуваме за Јапонија и фестивали ќе ги издвоиме „Cherry Blossom Lantern Festival“, „The Fuji Shibazakura Festival“ и „Winter Light Festival“.

Cherry Blossom Lantern Festival

11

The Fuji Shibazakura Festival

03

04

Winter Light Festival

14

Останувајќи на Истокот, следните два фестивали се топлo поздравуваат од Тајланд („Yi Peng Lantern Festival“) и Индија („Holy Color Festival“).

Yi Peng Lantern Festival

15

16

Holy Color Festival

17

18

Од старата Европа Ве повикуваат Италија („The International Highline Meeting Festival“), Грција („Rouketopolemos Rocket War“  и Португалија („Agitagueda Art Festival“).

The International Highline Meeting Festival

07

08

Rouketopolemos Rocket War

00

Agitagueda Art Festival

12

13

Конечно на Западот, Ве отпоздравуваат Мексико („Dia De Los Muertos Festival“) и САД („Albuquerque International Balloon Fiesta“ и  „Floating Lanterns Festival“).

Dia De Los Muertos Festival

0

05

06

Albuquerque International Balloon Fiesta

01

02

Floating Lanterns Festival

09

10

Кој е првиот на Вашата „Must visit..“ листа? ;)

СПОДЕЛИ
Претходна објаваRed Valentino | Повеќеслојни спомени
Следна објаваФорд ги носи момците на прв состанок со една убава тајна девојка!
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ