Станува збор за дела на различни фотографи од различни делови на светот, за разни животни ситуации, животински и растителни видови како и несекојдневни пејсажи, кои се наоѓаат на фотографиите кои во текот на 2014 година се најдоа на листата на „Фото на денот“ на National Geographic. Ние Ви нудиме само дел од фотографиите кои го привлекоа вниманието во 2014 година. Која е Вашиот фаворит?

21

22

23

24

25

26

MM7579

28

MM8204

Fallow Land, near Avenal, California

31

32

33

34

35

36

Eastern chimpanzee male 'Frodo' aged 36 years portrait

MM8300

GROUPERS

40

41

42

43

Hunters

45

46

47

Bignoneaceae, Crescentia cujete, Calibash tree. A Glossophaga commissarisi approaches flower with pollen on head from another one.

49

50

51

52

53

DWT2012032GXXXXX-XXXX

Walrus Feature Commercial Shoot

56

MM8176

59

60

СПОДЕЛИ
Претходна објава4 работи што ќе ви донесат забава на работното место
Следна објаваЗелен град: Париз во 2050 година
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ