Античка приказна за гладот и делењето, со акцент на божествената алегорија која ги проморува жителите на рајот и пеколот, подеднакво да јадат со долги лажици – оваа мотивирачка анимација е дел од Caritas кампањата со наслов “One Human Family, Food for All” Алегоријата има за цел да подучи на борбата човек сам да јаде од долга лажица, која што резултира со глад кај сите. Но, ако се фокусираме на гладот на нашиот сосед, близок, пријател; тогаш осознаваме дека делењето и помагањето се составен дел од нашата личност и човечноста која ветува подобар свет. Творците на кампањата тоа го гледаат на овој начин, помагајќи им на сите луѓе да ги прехранат своите фамилии.

.1.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваW Magazine | Новото кралско семејство
Следна објаваSDW 2014 | Скопска недела на дизајнот (23 – 28.09)
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ