„Без оглед на пораката што уметникот сакал да ја претстави во своето дело, само гледачот знае што видел.“

Olga Noes

25

Olga Noes e девојка која израснала во Ноксвил, Тенеси, град за кој таа вели дека се наоѓа на периферијата на злото. Освен на пиење пиво и танцување таа своето време го посветува и на сликање.

Таа е самоук уметник чија основна мотивација за креативност е споредувањето. Комбинацијата од убавина и зло се појавува во речиси сите нејзини слики. Во секој женски лик произлезен од имагинацијата на Noes може да се забележат траги од тага, разочарување, насилство, очај преку што се отсликува кревкоста на убавината. Нејзините слики се комбинација од акварел, мастило и молив.

38

37

36

35

34

33

32

31

30

29

28

27

26

24

23

22

21

СПОДЕЛИ
Претходна објаваЌерката на мојата најдобра пријателка – Дороти Кумсон
Следна објаваСекогаш е време за спиење | Alice Lemarin
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ