Oleg Grigoryev e руски фотограф чие име стои зад прекрасна серија фотографии под наслов „Утрински погледи од шатор“. За личностите со авантуристички дух и љубов кон планинарењето овие фотографии се потсетување на магијата која ја нудат планините. Grigoryev додека ги откривал убавините и ги освојувал врвовите на планините во Таџикистан, секое утро откако ќе се разбудел правел фотографија од она што го гледа. Мора да признаеме дека будењето со вакви глетки би било прекрасно.

21

28

26

22

27

29

23

25

24

СПОДЕЛИ
Претходна објаваФилм најава | Волт пред Мики
Следна објаваФото на денот | Небото над Скопје
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ