Пред 5 години, модниот фотограф Steven Meisel привлече огромно внимание со серијата фотографии направена за италјанскиот Vogue. Според нас и денес овие фотографии заслужуваат внимание поради пораката која ја носат во себе: „Водете љубов, а не војна“. Испотени, валкани војници во воена зона заедно со девојки облечени во модели од познати креатори. Повеќе од 60 луѓе, вклучувајќи модели, мејк-ап артисти, стилисти и фризери работеле заедно, а резултатот е очигледен. Критиките кон оваа серија фотографии беа насочени кон „гламурот“ кој преку фотографии се поврза со војната во Ирак, но сепак зар овие фотографии не се поубави од глетките кои што настануваат како последица од војните?

64 61

62 65

66

72

71

70

69

68

67

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНаправи сам | Од стари гуми до нови предмети
Следна објаваНаправи сам | Училишна забава
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ