Othman Toma е уметник од Багдад кој воглавно слика со акварел бои, но овојпат изненадува со необична „боја“ – односно наместо боја тој слика со стопен сладолед. Зема сладоледи во разни бои и за миг создава одредена слика доволно голема за да докаже дека уметноста може да биде направена со било што! Бидете креативни!

Потсетете се и како изгледаа сликите направени со кафе, чај и мастило

24

23

21

СПОДЕЛИ
Претходна објаваПред-есенска колекција на Stradivarius
Следна објаваБела книжевна приказна на Санторини
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ