„Недопирливите“ е шокантна серија фотографии создадена од страна на кубанскиот фотограф Erik Ravelo се’ со цел да се подигне свеста за заштита на децата. Фотографиите се инспирирани од она што им се случува на децата насекаде низ светот. Пораката е едноставна: Време е децата да бидат недопирливи, а не нивните угнетувачи! Да ги заштитиме децата од сексуална злоупотреба, насилство, престрелки во училиштата, војни, секс туризам, па дури и од дебелината поради индустријата за брза храна. Светот се соочи и се соочува секојдневно со скандали од ваков карактер, да не дозволиме тоа да се случува и во иднина.

27

26

25

24

23

22

21

СПОДЕЛИ
Претходна објаваОхридско лето | „Његош и јас“
Следна објаваМобилна колиба за бегство
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ