Се сеќавате на креативната серија фотографии „Следи ме“ направена низ светот? Денес Ви претставуваме уште една креативна серија фотографии направена низ светот од Peter Sedlacik и Zuzu Galova, двојка која ги меморира своите патувања од две преспективи, свртени еден кон друг тие истовремено фотографираат.

Серијата е насловена „Lens Between Us“ и ни овозможува да погледнеме две различни преспективи од секоја локација; музеи, плажи, градини, продавници и други туристички атракции во земји како Сигнапур, Португалија, Германија и Австралија. Овие фотографии имаат уште една порака во себе, сведочат за љубовта на Sedlacik и Galova покажувајќи дека тие секогаш се предмет на меѓусебно внимание, без разлика на кое место се наоѓаат.

71 72 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84

СПОДЕЛИ
Претходна објаваВие не сте модна илустрација!
Следна објаваОхридско лето | „Његош и јас“
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ