Сонце, тесни улички… време за шарени чадори. Истанбул, Солун, па дури ни Струмица не одолеа на овој вид на инсталација која истовремено ги штити минувачите од сонцето и го разубавува градот. Фотографиите кои следуваат се од Португалија, Агуеда – место каде секоја година во јули се одржува уметничкиот фестивал Agitagueda. За време на фестивалот илјадници луѓе уживаат во уметнички изложби, концерти и во убавината на оваа улица.

46

45

44

42

41

47

СПОДЕЛИ
Претходна објаваЗаедно – Џоди Пико
Следна објаваКако технологијата што ја користиме нè користи нас?
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ