Малечкиот град во северен Мароко, Chefchaouen, може да се пофали со својата богата историја, со природните хоризонти и архитектура која го одзема здивот. Но сепак. најкарактеристична и највпечатлива особина на овој град се неговите живописно сини ѕидови.

Уникатноста на Chefchaouen потекнува од 1930, кога сината боја била предложена од страна на Евреите, кои сметале дека го симболизира небото. Според други тврдења, градот бил обоен во сино за да се заштити од комарците, кои не ја поднесуваат чистата и брануваната вода.

Која и да е причината за обојувањето, овој мал град ги предизвикува туристите да ги истражат неговите лавиринти, да уживаат во небесно-сината боја и секако, да направат неколку креативни фотографии.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

СПОДЕЛИ
Претходна објаваКучешки национални тимови на Светското првенство
Следна објаваНашминкајте се како Alexa Chung
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ