Се сеќавате на Banksy – кралот на уличните графити? Тој е најпрепознатливиот уличен уметник, а неговото најново дело е сместено на улицата Клемент во Бристол, Велика Британија. Станува збор за двајца „вљубени“ во цврста прегратка, но посветени на телефоните. Инспирацијата како што вели Banksy за овој мурал е владеењето на телефоните и технологијата врз нашиот живот дури и во интимните моменти. Зарем Ви е потребен телефон кога сте со личност која Ви значи?

34

33

32

СПОДЕЛИ
Претходна објаваCalzedonia | Костими за капење 2014
Следна објаваПрекрасни фотографии на „отпад“
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ