На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 31.03 до 05.04.2014 ќе имате можност да ги проследите следните претстави:

3

ден и час:       31.03.2014 (понеделник) | 20.00 
претстава:      ВЕЈКА НА ВЕТРОТ
играат: Кристина Ласовска, Рубенс Муратовски, Атанас Атанасовски, Драгана Левенска
автор: Коле Чашуле
режија: Ирена Стеријовска

3

ден и час:       01.04.2014 (вторник) | 20.00
претстава:      ЧИЈА СИ
играат: Анастас Тановски, Благој Чоревски, Лазе Манасковски, Ванчо Петрушевски, Ленче Делова, Силвија Стојановска, Марија Кондовска, Ѓокоца Лукаревски, Ѓорѓи Тодоровски, Душица Стојановска
автор: Сашко Насев
режија: Љупчо Ѓоргиевски

1

ден и час:       02.04.2014 (среда) | 20.00                       
претстава:     ЖИВОТ ВО ТЕСНИ ЧЕВЛИ
играат: Драган Спасов, Марија Кондовска, Ѓокица Лукаревски, Ванчо Иван Петрушевски, Душица Стојановска, Билјана Драгичевиќ – Пројковска, Зоран Љутков
автор: Душан Ковачевиќ
режија: Ненад Витанов

1

ден и час:       03.04.2014 (четврток) | 20.00                       
претстава:      ГРЕВ ИЛИ ШПРИЦЕР
играат: Драган Спасов – Дац, Марија Кондовска, Јана Стојановска, Зоран Љутков, Мартин Јордановски, Роберт Вељановски, Сашо Тасевски, Маја Вељковиќ-Пановска, Билјана Драгичевиќ-Пројковска/Гордана Ендровска
автор: Сашко Насев
режија: Деан Дамјановски

1390778_522755511146965_1918711180_n

ден и час:       04.04.2014 (петок) | 20.00
претстава:      ОГНЕНИ ЈАЗИЦИ
играат: Драган Спасов – Дац, Благој Веселинов, Сања Арсовска, Филип Трајковиќ, Зоран Љутков, Соња Стамболџиоска, Диме Илиев, Игор Ангелов, Биљана Драгичевиќ – Пројковска
автор: Горан Стефановски
режија: Слободан Унковски

1

ден и час:       05.04.2014 (сабота) | 20.00
претстава:      СОЛУНСКИ ПАТРДИИ
играат: Марија Спиркоска – Илијеска, Билјана Драгичевиќ – Пројковска, Маја Вељковиќ – Пановска, Зоран Љутков, Златко Митрески, Јелена Жугиќ, Трајанка Илиева – Таци, Калина Наумовска, Гордана Ендровска, Марија Кондовска, Валдета Исмаили, Душица Стојановска, Викторија Анѓушева, Катерина Коцевска, Катерина Шехтанска – Лаковска и Александра Павлова
автор: Миле Попоски
режија: Коле Ангеловски

Во месецот на Театарот, од 15 март до 11 април, цената на билетите во Драмски за сите претстави е 100 денари.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНаправи сам | Расцветани потпетици
Следна објаваПосета на Лондон | Emirates Stadium
Воден од премисата дека патувањата се празник за душата, а убавиот топол дом нејзино единствено прибежиште, во рамки на креативната страна на животот ги промовира содржините со кои ги збогатува ваквите видици. Неуморен трагач по малите животни радости, со космополитски дух, неизмерна љубов кон животните и пасија кон сите уметнички форми на емотивна експресија. Вљубеник во минимализмот, алтернативната музика, пишаниот збор на Мураками и шармот на Јужна Франција.

НЕМА КОМЕНТАРИ