„Earth Hour“ или „Часот на планетата“ е светско движење организирано од Светскиот фонд за природата (WWF) се со цел да се сврти вниманието кон животната средина. Започнува во 2007 година со настан за гасење на светлата во Сиднеј, Австралија. Оттогаш во истиот настан се вклучуваат повеќе од 7000 градови во светот.

21

Настанот се оддржува низ целиот свет секоја година при крајот на март и неговата цел е да се поттикнат поединците, домаќинствата и бизнис заедниците да ги исклучат светлата на еден час. Оваа година „Часот на планетата“ е закажан за 29 март, од 20:30 до 21:30 часот.

Покрај многуте поддржувачи на „Часот на планетата“ е и Durex со нивното видео окарактеризирано како глобален повик за будење. Видеото дава посебен приказ на влијанието кое технологијата го има врз односите меѓу луѓето, па повикуваат: ИСКЛУЧЕТЕ СЕ, ТРГНЕТЕ СЕ ОД ЕКРАНОТ ЗА ДА ГО ПРЕГРНЕТЕ МРАКОТ. ВИДЕТЕ ПОМАЛКУ ЗА ДА ПОЧУВСТВУВАТЕ ПОВЕЌЕ.

Поддржете ја акцијата, изгасете ги светлата на 29 март, од 20:30 до 21:30 часот и уживајте во темнината. :)

СПОДЕЛИ
Претходна објаваФото на денот | Да си играме заедно
Следна објаваСаботна латино плејлиста
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР