,,Што имаш во твојата глава?” | Sara Asnaghi

Sara Asnaghi, млада дизајнерка од Милано прави интересни скулптури на мозоци од храна. Како материјали користи црн ориз, трошки од леб, бонбони и растителни...

Векторско sci-fi оригами | Liam Brazier

Liam Brazier e веќе добропознат на светската јавност и на сите оние кои се заинтересирале повеќе за највлијателните илустратори и графички дизајнери на денешницата,...

Mоден акварел | Cate Parr

Способноста за синтеза на два уметнички медиуми како сликарство и моден дизајн е одлично дојдена до израз во делата на англиската модна дизајнерка и...
video

Полноќно сонце (Финска)

На светот не  постојат многу романтични дестинации, како што е "Земјата на полноќното сонце". Каде се наоѓа оваа држава на деноноќен сончев сјај? Парадоксално, но...

Стакленo игло – хотел во Финска

Игло - селото е лоцирано во  див предел во близина на Националниот парк "Urho Kekkonen" во Финска. Атракција во ова село е хотелот "Kakslauttanen",...

Паметна маица

Научници од универзитетот "Carlos III" во Мадрид, дизајнираа "паметна маица" која може да ги мери отчукувањата на нашето срце, а може и да ни...

Darth Vader од хартија

Шпанскиот илустратор Хавиер или попознат како Lobulo Design не води во неговото студио, каде со многу трпение и вештина изработува дело од парчиња хартија...

Дизајнерски елки

Најголемите дизајнерски имиња го изработија божиќното дрво на нов, интересен начин, но со свој личен печат, како дел од хуманитарниот настан "Les Sapins de...

Не се откажувајте!

Дали некогаш сте се почувствувале повредени? Какво прашање, зарем не?! Сите ние барем еднаш во животот сме се почувствувале како се да се руши врз...

Необични градби во светот

Интернет страната Strangebuildings.com има прекрасна колекција од најнеобичните градби во светот и заедно со Divian Arts ви ја претставува оваа неверојатна листа на најчудните...

Пештерата Aven – Arman (Франција)

Пештерата Aven - Arman претставува дом на најголемите и најпознатите сталагмити на светот. Откриена е во 1897 година, од Luj Arman, локален занаетчија. Сместена...

Уметност за осамени срца

Lonelypeopleart се серија на илустрации од графичкиот дизајнер Chew Poh Koon кој живее и твори во Куала Лумпур, Малезија. Неговите исклучително слатки илустративни дела се најчесто со...