Полица за чување на вашиот велосипед

Вистина е дека повеќе луѓе имаат проблеми со сместувањето на велосипедите во своите домови. Ви претставуваме едно интересно и едноставно решение, полица, а воедно...

Авиони од Втора светска војна покриени со графити

"Art from the boneyard" e името на проектот кој под покровителство на американскиот музеј PIMA ги споил едни од најдобрите графити уметници во САД...

Предизвикувајќи ја љубовта на една двојка | Photographer Hal

Photographer Hal е уметничкото име на јапонскиот уметник и фотограф кој има доста несекојдневна идеја на кој начин да ја овековечи и предизвика љубовта...

Конечно во Македонија 3Д технологија

Сидрото се крева на 4ти февруари со филм кој едноставно ни доликува нам и вам. Приказната за култната перформер, кореограф, танчер и режисер на...

“Деконструирани” лица | Ричард Ворд

Мултиталентираниот Ричард Ворд од Тексас кој се бави со дизајн, сликарство и кому уметноста му е прва и единствена љубов од својата 16та година,...

Развеселете ја вашата канцеларија

Според последните статистички податоци, просечен човек од Западната цивилизација, троши околу 99 117 часа на работа. Тое е еквивалент на 11 и пол години...

Да и помогнеме на малата Дарија!

Дарија од своите 9 месеци постојано има епилептични напади, кои се секојдневни и во последнава година се влошени. Поради нив, таа не може да...

Кога сенките ќе оживеат | Rashad Alakbarov

Азербејџанскиот уметник Rashad Alakbarov користи секојдневни, обични предмети и малку светла во позадина, за да ги создаде овие дела достојни за почит. Ако ги...

Враќање во иднината | Irina Werning (дел 2)

Се сеќавате ли на Irina Werning и нејзиниот проект "Враќање во иднината"? За кратко време таа објави нов збирка со фотографии на кои за...

“Спортски сенки” | Келвин Муреј

Извонредната серија на уметнички фотографии насловена "Sports shadows"  на фотографот Келвин Муреј е серија која прикажува многу чисти и мирни моменти во спортот. Навидум...

Матмата – Подземен град (Тунис)

Додека се приближувате до Матмата, тешко ќе забележите било каков знак на живот во оваа изолирана и наизглед напуштена област, чија површина ќе ве...

Светлечки декоративни стикери за ѕид

Стикерите за ѕид стануваат се попопуларни и како да не е така кога само со еден стикер можете комплетно да си ја измените здодеаната...