Неделен репертоар на Драмскиот театар (23.02 – 28.02)

На програмата на Драмскиот театар Скопје од 23.02 до 28.02.2015 се една премиера и четири претстави од тековниот репертоар. Љубителите на театарската уметност ќе имаат...

Кои се учесниците на единаесеттото издание на "Модниот викенд Скопје"

Пролетниот Моден викенд Скопје ќе се одржи од 01.04 -05.04 ќе започне со првоаприлски моден маскенбал во клубот „Станица 26“. Повелете целиот распоред за единаесеттото издание...

Кафемоција | Драган Божинов

Оној кој работи со своите раце е работник. Оној кој работи со своите раце и ум е занаетчија. Но, оној кој работи со своите раце, ум...

Промоција на книга на Ана Јовковска во Штип

Ве каниме на нетипична и жанровски разиграна промоција „На ТИ со Ана Јовковска во Штип“ на нејзината книга „ПУЛСОТ И ВРЕМЕТО“ на 24 јуни...

11.Моден Викенд Скопје: Запрете, размислете и уживајте во моментот!

Пролетниот Моден викенд Скопје кој ќе се одржи од први до петти април ќе започне со првоаприлски моден маскенбал во клубот „Станица 26“ а...

Конкурс за најдобра книжевна маска!

Со оглед на тоа што се ближи Светскиот ден на шегата и тоа што имате доволно време да се подготвите за овој предизвик - Дивиан...

Неделен репертоар на Драмскиот театар (16.03 – 21.03)

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 16.03 до 21.03.2015 ќе имате можност да ги проследите следните претстави: ден и час:       16.03.2015...

Неделен репертоар на Драмскиот театар (30.03 – 05.04)

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 30.03 до 05.04.2015 ќе имате можност да ги проследите следните претстави: ден и час:       30.03.2015...

Саем на книга 2014

Ако се верува дека книжевниот свет во Македонија живее исклучиво за време на Саем на книга, тогаш оваа вест припадниците на тој свет ќе...

Неделен репертоар на Драмскиот театар (02.03 – 07.03)

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 02.03 до 07.03.2015 ќе имате можност да ги проследите следните претстави: ден и час:       02.03.2015...

Неделен репертоар на Драмскиот театар (23.03 – 27.03)

По повод Светскиот ден на театарот, на 27. март (петок) во Драмски театар Скопје бесплатно ќе бидат одиграни три претстави. Целодневната театарска програма ќе започне...

Smart Up Conference Vol’3

Smart Up претставува уникатен концепт за мотивирање на младите, поттикнувајќи ги да ги развијат своите претприемнички вештини. Бидејќи младите се движечка сила во општеството,...