Неделен репертоар на Драмскиот театар (17.11 – 22.11)

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 17.11 до 22.11.2014 ќе имате можност да ги проследите следните претстави: ден и час:       18.11.2014 (вторник) | 20.00 претстава:     ...

Неделен репертоар на Драмскиот театар (09.02 – 15.02)

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 09.02 до 15.02.2015 ќе имате можност да ги проследите следните претстави: ден и час:      10.02.2015 (вторник)...

Неделен Оскаровски маратон на Cineplexx

Оваа недела (16.02 - 22.02) имате можност да ги погледнете седумте фаворити на публиката кои се номинирани за овогодинешните оскари. Ваше е само да изберете...

Пролетен Вино Фест во Скопје 06.05 – 10.05 мај

Веро Центар"  оваа година го организира четвртиот по ред „Пролетен Вино Фест", односно „ Spring Wine Festival". Од 6 мај до 10 мај, пред отворениот...

Неделен репертоар на Драмскиот театар (19.01 – 24.01)

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 19.01 до 24.01.2015 ќе имате можност да ги проследите следните претстави: ден и час:       20.01.2015...

Неделен репертоар на Драмскиот театар (12.01 – 17.01)

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 12.01 до 17.01.2015 ќе имате можност да ги проследите следните претстави: ден и час:       14.01.2015 (среда) | 20.00 претстава:...
video

SLAMDOWN | Една поинаква поезија

Дали знаеете што е слем-сцена? Денес, (12.12.2014 година) во 17 часот во Електронската лабораторија на Филозофскиот факултет при УКИМ, Отворен куфер и Излез Ве поканува...

Неделен репертоар на Драмскиот театар (09.03 – 14.03)

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 09.03 до 14.03.2015 ќе имате можност да ги проследите следните претстави: ден и час:       09.03.2015...

Неделен репертоар на Драмскиот театар (24.11 – 29.11)

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 24.11 до 29.11.2014 ќе имате можност да ги проследите следните претстави: ден и час:       25.11.2014 (вторник) | 20.00 претстава:     ...

Четврти ден FWSK – афирмирани домашни имиња и дизајнери од странство

На претпоследниот ден на десеттото издание на Моден викенд Скопје беа презентирани осум уникатни колекции на домашни и дизајнерски имиња од странство, вчеравечер во...

Кој пукаше на 21ви?

Дали имавме револуција или пуч? Кој пукаше на 21.? Дали пукаше војската или припадниците на Секуритате маскирани во војнички униформи? И најважно од се’,...

Авангардно затворање на 10-от Моден викенд Скопје

Со авангардна колекција српската дизајнерка Ивана Пиља го затвори десеттото издание на Моден викенд Скопје, вчеравечер во „Телеком иновативен центар“, во Скопје. „SEMI SONG“ е...