Nicolas Cage во улога на Дизни принцеза

Претпоставуваме дека сите како деца се замислуваат во улога на некој од карактерите на Дизни; девојките во улога на нивната омилена принцеза, а момчињата...
video

Секоја линија еден здив | John Franzen

Започнувајќи со права линија, цртајќи линија по линија со слободна рака, германскиот уметник John Franzen создава несекојдневна серија цртежи. Според Franzen секоја линија е...

Да цртаме заедно | Angela Hendricks & нејзината 4 – годишна...

Прекрасни несекојдневни цртежи дело на Angela Hendricks, професионален илустратор и нејзината 4 - годишна ќерка. Angela го започнува секој цртеж, цртајќи одреден лик, за...

Роботи по ѕидовите | Pixel Pancho

Pixel Pancho е уличен уметник од Торино, Италија. За разлика од повеќето улични уметници тој има формална позадина зад себе, односно дипломирал на Академијата...

Свој свет на платно | Duffy Sheridan

Duffy Sheridan охрабрен од неговиот татко уметник, слика од најмала возраст и во 1991 година добива меѓународно признание за неговата работа од Art Renewal...

Животни од пенкало и мастило | Tim Jeffs

Детално нацртани животни создадени само со пенкало и мастило, дело на Tim Jeffs. Неговиот син, Harrison е најголем фан на работата на своjoт татко...

Слики полни со чувства | Pino Daeni

Pino Daeni (1939 - 2010) е италјански сликар кој се образувал во Институтот за уметност во Бари и во Академијата во Милан. Откако се...

Резба на хартија | Douglas McDougall

Со тешко детство и без мајчинска љубов, Douglas McDougall уметноста ја гледа како израз на своите чувства и лек за сите свои проблеми. Живее...

Улична уметност со локални луѓе | Seth Globepainter

Францускиот уличен уметник, Seth Globepainter, патува низ целиот свет, создавајќи големи улични дела. Неговите дела добиваат на значење, создавајќи фотографии на локални граѓани до...

Автори и уметници | Взаемна инспирација

Литературата и уметноста често соработуваат одлично: токму во New York Public Library се наоѓа совршеното материјализирање на ставот, бидејќи се изложени маркантни уметнички слики....
video

Како се создава 3D улична уметност?

Уличната уметност се повеќе се цени насекаде во светот, а создавањето 3D улични дела е предизвик за сите улични уметници. Ги украсуваат улиците, ги...
video

98 годишен MS Paint сликар

Hal Lasko е пензиониран графички дизајнер кој продолжува да се занимава со уметност и на 98 години. Иако потекнува од времето кога технологијата не...

Цветно разубавување на историски скалила

Caltagironе е мал град сместен на островот Сицилија. 142-те скалила на Санта Марија дел Монте се препознатлив знак за градот, изградени се во 1608...

Принцези на слатките задоволства | Will Coton

Will Coton е сликар роден во Melrose и дипломирал на Академијата за уметност во Њујорк. Тој создава прекрасни слики во кои главна улога имаат...

Меланхолични девојки | Tran Nguyen

Како ги замислувате девојките кои чувствуваат потреба од заштита или имаат чувство на осаменост и покрај многуте луѓе околу себе? Tran Nguyen има своја...
video

Denny Dent – таткото на брзото сликање

Dennis E. Dent, познат како Denny Dent е таткото на брзото сликање. Роден е во 1948 година во Оукланд, Калифорнија, а починал во Денвер...