Ѓорѓи Курасов | Сликар или скулптор?

Ѓорѓи Курасов е руски сликар,а неговите дела се изложуваат и продаваат исклучиво во Америка. Неговата приказна со уметноста започнала на 13 години кога неговата мајка...

Kwan Yeuk Pang, сликарот кој воведе револуција во урбаното скицирање!

Од бучните зафатени улици на Шангај и Хонг Конг, до пространите европски пејсажи чиј центар го зафаќаат добро познатите катедрали! Kwan Yeuk Pang е сликар кој...

Мајмуни со карактеристики на човек | Donald Roller Wilson

Donald Roller Wilson е уметник чии дела се насекојдневни поради нивната оригиналност. Роден е во Хјустон, Тексас, во 1938 година. Неговите слики имаат многу...

Ненаметлив професионалец | Katharine Asher

Katharine Asher е веќе долгогодишен илустратор со клиенти како Max Factor, Armani, Elizabeth Arden, BBC и многу други звучни имиња. Започнала со часови по...

Портери на мајките на големите сликари!

Повеќето светски познати сликарски имиња во еден дел од своето творештво ја имаат насликано жената која можеби е и најважната фигура во животот на...

„Модерна ренесанса“ со познати ликови

„Модерна ренесанса“ е натпревар за фото ефекти од Worth1000. Натпревар каде со Photoshop применен на класични слики, се создаваат слики со лик на познати...

Софистицирани господа | Hillary White

Многу ликовни уметници се користат со класични уметнички дела кои им служат за инспирација. Токму за тоа станува збор во оваа софистицирана колекција за...

180 портрети на жители на Maquoketa | Rose Frantzen

Portrait of Maquoketa - проект кој дава повеќе димензионален поглед на една заедница. Дело на Rose Frantzen, која потекнува од малото гратче Maquoketa, Iowa....
video

Фото-реалистична слика на познатото Оскар „селфи“

Оскарите поминаа, но прашината што се крена после нив сеуште не се спуштила. Се сеќавате ли на познатата „селфи“ фотографија од овогодинешните оскаровци? На...

Живот произлезен од цртежи | Ramon Bruin

Ramon Bruin е уметник на кој доволен му е молив во рака за да создава нови светови, цртежи кои ќе изгледаат реално. Неговите 3D...

Ангел со безвременски лик – Тоше Проески

Тоше Проески - еден и единствен, нашиот ангел, член на сечие семејство иако крвното сродство е исклучок во случајов. Сите уживаме во неговите песни,...

Инспирирана од митологијата | Amy Judd

Воодушевена од митологијата, Amy Judd ја користи како инспирација за создавање на своите дела. Сликајќи женски форми совршено вклопени со крилја од различни птици,...
video

Илузија создадена со молив | Adam Johnston

Илузија создадена со молив, од страна на Adam Johnston. Копија на оригинален цртеж од JD Hillberry. Создавање уметничко дело од обичен лист хартија. Уживајте.

Ретро автомобили | Andreas M. Wiese

Andreas M. Wiese е германски сликар кој изработи серија на интересни слики во ретро стил, каде автомобилот има централно место.Овие слики се масло на платно...

Мистични пејсажи на платно кои ја будат фантазијата

Gill Bustamante е англиски сликар чии дела го одземаат здивот! Фузијата на експресионизмот, импресионизмот, семи-абстрактот, арт деко, арт нову и дневното расположение на Gill е изразена...

Пресоздавање иконски моменти

Општо познато е дека сета креативност на планетата Земја не е започната од идеја-никулец во нечија глава: секој еден мотив, момент или сцена е...