Denis Mayer e уметник од Ванкувер кој има добиено меѓународно признание за неговиот уникатен стил на сликање на дивиот свет. Тој ни нуди неверојатно реални слики исполнети со енергија и топлина. Негова инспирација е работата на белгискиот натуралист и уметник Carl Brenders.

Denis се концентрира само на дивиот свет, фасциниран од нивната мистичност ги претставува во вистинско светло како што се рефлектираат во неговите очи. Совршена доза на реалност, автентичност и умешност со која дивиот свет е поблиску до нас. Прекрасно.

31

30

29

28

27

26

25

24

23

22

СПОДЕЛИ
Претходна објаваШто се случува во ,,Игра на тронови”?
Следна објаваФото на денот | Стемеж кон небото
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ