“ТОЧКИ НА ИНТЕРЕС” изложба на фотографии од доајенот на македонското фотоновинарство...

  Во четврток на 01.12.2022, во 19:30 часот во КУЛТУРНО ИНФОРМАТИВНИОТ ЦЕНТАР-СКОПЈЕ (Салон Империјал 1и2), ќе биде отворена изложбата "ТОЧКИ НА ИНТЕРЕС" од доајенот на...

,,Концепт за ликовен израз“ – предавање на проф. Душан Перчинков во...

  На 30 ноември, во 12 часот во МСУ-Скопје, проф. Душан Перчинков ќе одржи предавање насловено „Концепт за ликовен израз“ во кое што тој ќе...

📕 Промоција на книгата „СОК ОД ПРОСТАТА“ од Јован Павловски...

  За ден од најчитаните македонски романи; 🎙 Миодраг Друговац за „Сок од простата“ изјави дека тоа „е едно од најоригиналните дела на македонската и југословенската...

Хумантарна аукција на ‘Атеље за сликање и цртање’- средствата ќе бидат...

  Да бидеме хумани, и да направиме добро дело за  децата без родители кои престојуваат во Детскиот дом ,,11 Октомври" Кој сака да направи добро дело,...

🎭 Театарска претстава „ОЖЕНИ МЕ“ во режија на Роберт Ристов во...

  Театарска претстава „ОЖЕНИ МЕ“ во режија на Роберт Ристов во која ќе настапат: Изабела Јакимова и Бранко Атанасов, посетителите ќе можат да ја проследат...

👁 LOOK UP! – Изложба на Сали Ертунч во Ликовен Салон...

САЛИ ЕРТУНЧ Драги другари, Како што доаѓа крајот на 2022, така и доаѓа крајот на сличните постови од мене. Kако што не е крајот на 2022...

„Специјално признание за креативност“ за МСУ во рамките на доделувањето на...

  🏛 Музејот на Современата Уметност- Скопје го доби престижното „Специјално признание за креативност“, како кандидат од Република Северна Македонија во рамките на доделувањето на...

📕Промоција на книгата „Празно место“ од Снежана Стојчевска во КИЦ

  Културно-Информативниот Центар – Скопје, има особена чест и задоволство да ве покани на промоција на книгата „Празно место“ од Снежана Стојчевска. Издавач: СОВРЕМЕНОСТ 🗓 25.11.2022 почеток...

📝 ÆGRI SOMNIA2 – Изложба на стрип-табли и промоција на стрип-збирка...

„Длабоко во мракот страшен, долго стоев, втренчен, вџашен, сонувајќи сон незнаен ни на еден смртен створ...“ ✍️ Едгар Алан По „Гарванот“ На 18 ноември во центарот за странски јазици...

КОНЦЕРТ- МАГИЈА НА МУЗИКАТА- (КИЦ)

Културно информативниот центар-Скопје продолжува со својата богата програма со кoнцертот Магија на Музиката' во изведба на врвните музичари Васил Атанасов на обоа, Кохар Андониан на...

Учество на “SOLAK Gallery & Concept Store’ на Меѓународната изложба ...

Меѓународната групна изложба „Уметнички состав“ e авторски проект на тројца уметници, Наташа Будимлија Крстиќ, Алина Гадомски Тодоровиќ и Милица Савиќ, истата беше поставена во...

Доделување на наградата „13 Ноември“ на Град Скопје

 Доделување на наградата „13 Ноември“ Соопштение на КИЦ – Културно информативен центар – Скопје Приказна за духот и слободата на Скопје, доделување на највиско признание...