автори Објавено од Зорица Ристовска

Зорица Ристовска

950 ОБЈАВИ 0 КОМЕНТАРИ
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

„Заборавени места“ | Sven Fennema

Одлична работа на Sven Fennema, германски фотограф, љубител на стари напуштени места. Токму таа љубов е мотив за создавање на серија фотографии насловена „Заборавени...

Хибридни слики | Cesar Santos

Хибридни слики во кои се измешани стилови на легендарни уметници од различни епохи, дело на Cesar Santos. Серија замислена да отслика нешто што би...

ЗОО портрети | Yago Partal

„ЗОО портрети“ е смешна фото - серија на Yago Partal, фотограф од Барселона. Оригинален начин за претставување на животните во улога на луѓе; костумирани,...

Две во едно | Tim Macpherson

„Two Becomes One“ серија фотографии кои ја прикажуваат идејата дека луѓето имаа двојна личност. Приказ на односот на луѓето; реагираат различно во различни ситуации,...

Кога си мал…

Кога си мал, сонуваш да пораснеш... а кога тоа ќе се случи, го бараш детството назад. Кога си мал, сакаш да бидеш доктор или пилот......

Постојано спиење | Simon Cheung

Simon Cheung е фотограф од Лондон, кој ни претставува серија фотографии од самиот себе претставувајќи се постојано и секаде спиејќи. Тој се прашува, што...

Фото на денот | Гооол

Детска игра и детски искрени емоции, после постигнат погодок, меморирано со фотографијата на Barry Baugher.

Направи сам | Украс за ѕид

Собирајте ги хартиените држачи за тоалетна хартија и создадете прекрасно дело за на ѕид. Едноставно, а прекрасно и најважно; Ваше дело! Потребно: Хартиени држачи од тоалетна...

Песочни скулптури на ликови од филмови

Weston Sand Sculpture Festival е можност за уметници од целиот свет да добијат можност да ја покажат својата умешност. Оваа година темата на фестивалот...

Слонот претворен во преубава пеперутка

Од гасеница се раѓа пеперутката; нежна, шарена, прекрасна творба на природата-доказ дека природата како создавач е перфекционист и љубител на убавите работи. Слонот, големо,...

Ова не е игра | Lorenzo Quinn

Разубавување на градот, пренесување пораки на оригинален начин, благодарение на склупторот Lorenzo Quinn. Тој создава инсталации од „раце кои си играат со играчки во...

Кога ќе се изгаснат светлата | Julien Mauve

После „Безнадежно романтични“, Ви претставуваме нова серија на фотографии на францускиот фотограф Julien Mauve насловена „Кога ќе се изгаснат светлата“. Фотографии кои потсетуваат на...