За дополнително да се подгрее атмосферата пред враќањето на Игра на троновите на HBO, за креативниот публицитет кој ги украси улиците на Лондон се должни дуото улични уметници кои себеси се преставуваат како Joe and Max.

Со фотографии на Joe Pepler, оваа нетипична уметност успеа да го натера секој еден од минувачите да застане и да позира за фотографирање како се искачува на Ѕидот, замислувајќи дека се Џон Сноу. „Знаевме дека треба да направиме нешто навистина посебно за да се вклопува во идејата за троновите, за феноменалниот и страшен Ѕид кој ги брише живите од светот… “, велат момците од дуото, додавајќи дека за жал, оваа инсталација ќе трае кратко време.

1

2

3

4

СПОДЕЛИ
Претходна објаваКако да живеете убаво во малку квадрати?
Следна објаваКој „злосторник“ владее со Вас?
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР