Што ако Ви ја побараат Вашата лозинка од социјалните мрежи со цел истата да се најде како информативен материјал од одредено истражување? Во текот на летото 2012, LinkedIn мрежата беше подложена на хакер-група со цел да ги истражи лозинките на сите корисници, каде што се дојде до резултат составен од 4,7 милиони зборови. Подредени по азбучен ред, овој проект на Aram Bartholl е наречен „Света книга на лозинки“, каде што истите се систематизирани во 7 тома.

1

10

9

8

7

6

5

4

3

2

СПОДЕЛИ
Претходна објаваМапи со лик | Ed Fairburn
Следна објаваПрекрасна мала викендичка
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР