Следнава фото-галерија или ќе Ве натера да се вратите во универзитетските клупи или во крајна линија, ќе Ве натера да го мразите Вашиот универзитет: јасно е дека вреднувањето на библиотеката како катедрала на душата одамна е оправдано, но кога станува збор за вообичаена универзитетска библиотека, тогаш денешниот пример се смета за вонреден. Станува збор за  St. John’s College, сместен во Cambridge, чија Стара библиотека ги надминува границите на времето и просторот, потребата и загубата на истите.  Датира уште од 1642 година, а ги отвора своите врати за потребите на читателите дури во 1516.

3

Дури и никогаш да не сте посакале да бидете научник, академски граѓанин или добитник на Нобелова награда, оваа библиотека ќе Ви го одземе здивот и ќе Ве превоспита во комплетно нова личноста. Ќе додадеме само едно нешто – спремањето на колоквиуми и испити дефинитивно би се сфатило посериозно доколку би се одвивало во еден така магичен и мистичен, книжевен амбиент.

1

2

4

O

Old Library, St. John's College, Cambridge

7

8

9

10

СПОДЕЛИ
Претходна објаваФото на денот | Валканиот Париз
Следна објаваЉубовта на познатите двојки
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР