Paul Almasy е унгарски фоторепортер кој патувал низ целиот свет и создавал различни фотографии. Во текот на својата 60-годишна кариера, Almasy воодушевен од убавината на Париз посветил многу време на документирање на интимни и секојдневни фотографии токму од Градот на светлината. Неговите фотографии се ода на градот, неговата култура и начинот на живот. Безгрижноста и уживањето во малите задоволства, убавината и животот воопшто се согледува во секоја фотографија. Секоја фотографија е славење на љубовта и животот.

1

2

3

4

5

6

7

8

СПОДЕЛИ
Претходна објаваБоемскиот шарм на Париз | Hotel Verneuil
Следна објаваВистината за Вашиот страв
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР