Илјадници точки со совршен распоред формираат прекрасни реални портрети, распоредени од умешноста и креативноста на Pablo Jurado Ruiz, уметник од Шпанија. Црно мастило на хартија, точка до точка… доволно за да се пренесе одредена слика со многу детали. Ruiz им вметнува живост на неговите ликови со благо навалување на главата, срамежливи, со детска невиност. При објаснување на неговата работа тој вели: „Ми се допаѓа да се зборува за љубовта, разочарувањето, природата, детството… а јас сакам да го прикажам тоа во еден гест, поглед или детал како да е метафора на животот.“

10

11

12

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

25

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваМемо-нотификации
Следна објаваФото на денот | Крвотокот на Градот на светлината
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР